Gezondheidsvoordelen van het mannelijke orgasme

img/voordelen-orgasme.jpg

Orgasme belangrijk in een relatie

We weten allemaal dat seks erg belangrijk is in een relatie maar niet veel mensen beseffen dat er ook andere voordelen aan seks zijn dan de gebruikelijke 30 sec dat een orgasme duurt. Seks is in feite de lijm die twee personen bij elkaar houdt, natuurlijk horen daar ook andere aspecten van de relatie bij. Aangezien een orgasme het hoofddoel van de seks is, is het de moeite waard om je eens te verdiepen in de voordelen van een orgasme, want er is meer dan alleen plezier.


Wat minder bekend is van een orgasme is het feit dat er bepaalde gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn. Hoewel dit misschien verbazingwekkend klinkt is er wel degelijk wetenschappelijk bewijs voor. In de afgelopen 50 jaar hebben een aantal onderzoeken aangetoond dat een orgasme net zo belangrijk is voor de mannelijke gezondheid als elke andere functie van de mannelijke organen.

Onderzoek

Begin jaren '50 is Dokter Alfred Kinsey begonnen met grootschalige onderzoeken naar het seksleven van mannen en vrouwen. Dat maakte hem over de hele wereld beroemd. Uit de gegevens van een van Kinsey's verslagen die onder de leiding van een arts zijn gemaakt, blijkt dat seks stress vermindert. Ook bleek dat mensen die regelmatig seks hebben en een orgasme krijgen minder gewelddadig en minder vijandig zijn dan de mensen die zich zelden met seks bezighouden. Dit betekent dat seks en orgasme een kalmerende werking hebben op een lange termijn en de mensen helpen psychologisch evenwicht te houden.


Uit latere studies is gebleken dat regelmatige seks en orgasmes het risico verminderen op hartaanvallen bij zowel mannen als vrouwen, wat tot lagere sterfte cijfers leidt. Het is dus van belang om regelmatig seks te hebben.


De Amerikaanse dokter Ted McIlvenna beweert dat seksueel actieve mensen nog meer plezier in hun leven hebben dan minder seksueel actieve mensen. Deze mensen melden zich ook minder vaak ziek, waar ook een werkgever erg blij mee is. Gynaecoloog Dudley Chapman beweert dat een orgasme het lichaam helpt tegen infecties te vechten. Deze stelling wordt ook ondersteund door de psychologen van The Wilkes University.


Uit een meer recente studie die in Melbourne, Australië is uitgevoerd, bleek dat regelmatige ejaculatie in de leeftijd van 20 tot 50 jaar het risico op prostaatkanker bij mannen helpt te verlagen. De uitkomsten van dit onderzoek komen overeen met andere wetenschappelijke onderzoeken en wijzen erop dat een regelmatig orgasme bij mannen pijnlijk plassen op oudere leeftijd kan voorkomen en van belang is voor het vermijden van prostaatproblemen. Hoewel er nog veel onderzocht moet worden voordat de wetenschap ons definitieve overeenkomst kan bieden over de relatie tussen ejaculatie en een lager risico op prostaatkanker, is het duidelijk dat een normaal seksleven een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Conclusie

Het is dus duidelijk dat het voor de mens belangrijk is om regelmatig seks te hebben en daarvan te genieten. Lichaam en geest lijden eronder als er niet regelmatig door middel van seks en orgasmen ontspannen wordt. Dit moet natuurlijk niet als advies gezien worden om overal en met iedereen onbeveiligde seks te hebben want er zijn genoeg gevaren waar je tegen beschermd moet worden. Maar je moet seks niet vermijden want tussen het hebben van seks en het slikken van pillen is de keuze snel gemaakt.