Veroudering van de penis

Naarmate een man ouder wordt wordt de penis natuurlijk ook ouder en zal daarom diverse veranderingen doormaken, net als de rest van het lichaam. Veroudering van de penis kan diverse vervelende problemen met zich meebrengen. Erectieproblemen zijn toch wel de meest voorkomende en bekendste problemen die ontstaan naarmate een man ouder wordt.

Het krimpen van de penis

De grootte van de penis neemt ook af naarmate de penis ouder wordt. De oorzaak hiervan is het dichtslibben van de aderen in het lichaam, en dus ook in de penis. Vettige deeltjes blijven plakken in de aderen waardoor deze nauwer worden en kunnen dichtslibben, de bloedtoevoer naar de penis wordt zo bemoeilijkt.

In de penis bestaan zogenaamde erectiekamers die zich vullen met bloed tijdens een erectie, ook deze kamers kunnen verstopt raken waardoor de erectie kleiner wordt en dus ook de penis kleiner oogt.

Minder erecties

Naarmate mannen ouder worden neemt het effect van het mannelijk hormoon testosteron af. Dit heeft invloed op de erecties bij mannen. Nachtelijke en ochtenderecties zullen sterk verminderen of zelfs verdwijnen en ook de drang naar seks neemt af. Het zal langer duren voordat een man een erectie krijgt omdat de gevoeligheid van de penis minder wordt. De erecties zullen bovendien minder hard worden dan dat deze op jonge leeftijd waren.

Orgasme

Orgasmes zullen minder snel plaatsvinden. Terwijl een jonge man soms wel erg snel klaarkomt zal het op oudere leeftijd langer duren voordat een orgasme wordt bereikt. Na een orgasme zal de erectie snel afnemen en heeft een man langer, soms wel uren nodig om te herstellen voordat er weer een erectie kan plaatsvinden. De hoeveelheid zaad dat wordt uitgescheiden bij een erectie zal ook afnemen doordat er minder zaadvocht zal worden aangemaakt. Een orgasme zal op latere leeftijd ook minder intens beleefd worden.