Spermakwaliteit verbeteren

img/pcb.gif

Veel mannen kampen met een probleem van een lage kwaliteit sperma of een lage spermaproductie. Naast het onzeker voelen over dit probleem kan het ook de kans op een zwangerschap bij een vrouw belemmeren. Je kunt tijdelijk of langdurig minder sperma produceren er zijn verschillende oorzaken voor te noemen. Als je twijfelt of je tekort zaad produceert kun je een test doen door middel van een spuitje dat de hoeveelheid sperma meet. Presteer je onder de maat dan heb je voornamelijk een tekort aan spermavocht. Je sperma bestaat namelijk voor 95% uit vocht en voor 5% uit zaadcellen.

Een tekort aan sperma(vocht) kan veroorzaakt worden door te veel zaadlozingen of te snel klaarkomen tijdens de seks. Een lage hoeveelheid sperma hoeft niet perse een probleem te zijn, vaak is het een tekort aan vocht en zegt het niets over het aantal zaadcellen dat erin zitten. Toch kan het voor een man vervelend zijn slechts een aantal druppels te spuiten. Dit geeft vaak een gevoel van onzekerheid en schaamte.

Een lage kwaliteit van je sperma is ernstiger in het geval van een kinderwens. Roken en alcohol gebruik hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van je sperma en ook je voeding heeft invloed op de kwaliteit van je sperma.

Spermakwaliteit verbeteren

Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt doen om de kwaliteit van je sperma te verbeteren. Dit geeft natuurlijk geen garantie op super sperma maar het kan wel degelijk helpen. De volgende zaken kun je zelf doen:

  • Stop met roken
  • Drink alcohol met mate
  • Voorkom overgewicht. Buikvet en overgewicht kan verlaging van het testosteron veroorzaken waardoor de hoeveelheid zaadcellen afneemt.
  • Draag niet te strak ondergoed. De temperatuur van de zaadballen stijgt dat teveel waardoor de kwaliteit van het zaad minder wordt. Dit is ook het geval bij langdurig gebruik van hete sauna's en stoomcabines e.d.
  • Sport niet té veel dit verlaagt namelijk ook het testosteron gehalte waardoor het aantal zaadcellen afneemt.
  • Gebruik voldoende vitamine C, vitamine C komt veel voor in groenten, fruit en aardappelen.
  • Zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress.
  • Gebruik niet onnodig en overmatig medicijnen.
  • Heb regelmatig seks, dit verbetert de sperma kwaliteit.

Smaak van het sperma

De smaak van de sperma wordt vaak beïnvloed door voedsel. Bepaalde voedingsmiddelen hebben een negatieve invloed op de smaak van het sperma en andere soorten voedingsmiddelen hebben een positieve invloed op het sperma. Ook kunnen alcohol, drugs en tabak een negatieve invloed hebben op de smaak van sperma. Vlees, vis, zuivelproducten, vet voedsel, sterke kruiden, koffie en chocolade hebben onder andere een negatieve invloed op de smaak van sperma. Zoete producten zoals fruit, vruchtensap, suiker en snoep hebben een positieve invloed op de smaak van sperma.

Wil je de smaak van je sperma verbeteren? Houdt dan dus goed rekening met bovenstaande. Ook zijn er tegenwoordig druppels op de markt verkrijgbaar die je sperma een betere smaak geven. Namelijk een frisse en licht zoete smaak.

Ga voor meer informatie of om te bestellen naar Spermsweeter