Vrouw boven

Dit standje wordt door veel mannen en vrouwen als erg spannend en opwindend ervaren. Deze positie kan de vrouw het gevoel geven van een nieuwe manier van opwinding, macht en controle tijdens de seks. Ze kan zelf de diepte en de snelheid bepalen en op-en-neer of heen-en-weer bewegen. Voor de man is het ook opwindend om de vrouw bovenop te zien zitten. Beide partners kunnen elkaar goed zien en elkaar overal aanraken. Dit standje heeft veel variatiemogelijkheden, wat het extra spannend maakt.

Varianten

De omgekeerde missionaris
Het lichaamscontact bij dit standje is vergelijkbaar met het missionaris standje. Beide partners kunnen elkaar namelijk goed zien en overal aanraken. Het gevoel tijdens de geslachtsgemeenschap kan door beide partners intenser worden beleefd doordat de vrouw de benen dichter bij elkaar houdt of haar been tussen de benen van de man doet en de andere been optrekt. Diep penetreren en snel bewegen is helaas onmogelijk bij dit standje waardoor het moeilijker wordt een orgasme te krijgen.

Met de rug naar de man toe
Als de vrouw bij deze positie zo ver mogelijk naar voren leunt, zorgt dat bij haar voor een intensieve vaginale stimulatie. En als de G-spot goed gestimuleerd wordt, kan dat leiden tot een vaginaal orgasme. Voor de man is het minder prettig omdat de erectie helemaal verticaal is. Een andere techniek van dit standje is dat de vrouw boven de man gaat zitten en op haar voeten leunt. Zo kan ze de bewegingen goed controleren en de diepte en bewegingen goed controleren.

Met het gezicht naar de man toe
De partners kunnen bij dit standje volop van elkaar genieten doordat ze elkaar makkelijk kunnen zoenen en aanraken. Ook is er veel oogcontact. Het is een perfect standje als jullie tussen door een pauze willen inlassen om elkaar te knuffelen etc. De vrouw kan ook op haar voeten staan en door haar knieën zakken, daardoor is er zicht op het geslachtsgemeenschap. Dit standje kan dus goed afgewisseld worden.