Het missonaris standje

Bij het missionaris standje ligt de man bovenop. Het missionaris standje is het meest toegepaste standje maar is niet de meeste favoriete. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de positie 'achterlangs' of de 'vrouw boven' voorkeur heeft bij mannen. Het missionaris standje staat slechts op de vierde plek. Vrouwen hebben ook de voorkeur om bovenop te gaan. Wat mannen en vrouwen allebei willen tijdens de seks is intimiteit en verbondenheid, misschien wordt het missionaris daarom ook het meest gebruikt. Bij dit standje is er namelijk veel oogcontact en is het mogelijk om elkaar te kussen en vast te houden. Er is echter een nadeel voor vrouwen. Doordat de man met het hele gewicht bovenop ligt, kan de vrouw moeilijker bewegen. Ook is het niet haast niet mogelijk om tijdens de daad de clitoris te stimuleren.

Varianten

De coïtus gelijnde techniek
De clitoris kan beter gestimuleerd worden tijdens deze techniek. De man ligt boven, maar gaat iets meer dan normaal met zijn lichaam naar boven. De bovenkant van de penis raakt hierbij de clitoris waardoor deze gestimuleerd wordt. De vrouw slaat de benen om haar partner en legt haar voeten op zijn kuiten waardoor het mogelijk wordt om zelf te bewegen.

De vrouw tilt haar benen op
Het missionaris standje is een makkelijke positie maar kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waardoor het gevoel heviger kan worden. Door deze variatie wordt de G-spot gestimuleerd en kan de vrouw een vaginaal orgasme krijgen. Wanneer de vrouw haar knieën naar de borst optrekt, wordt de stand van de vagina anders en kan de man dieper penetreren. Dit wordt nog intenser als de vrouw haar benen om de middel van de man slaat. De vrouw kan de clitoris zelf stimuleren als de man op zijn handen steunt en er ruimte tussen de twee ontstaat. Wanneer de vrouw haar benen over de schouders van de man legt, kan er nog diepere penetratie plaats vinden. Voor de mannen is het vaak heel stimulerend, maar kan voor de vrouw best pijnlijk zijn. Houd daar dus wel rekening mee.

De geknielde missionaris techniek
Bij deze techniek is het het gemakkelijkst om de clitoris te stimuleren. De man zit op de knieën voor zijn partner en kan makkelijk tijdens het geslachtsgemeenschap zijn partner naar zich toe trekken door de handen op de dijen te plaatsen. Voor de vrouw wordt het op deze manier mogelijk om te bewegen. Allebei de partners kunnen de clitoris stimuleren en elkaar strelen. Daarnaast kan de man zien hoe de penis in de vagina gaat, wat voor hem extra opwindend kan zijn.