Penis Hygiëne

Houd de penis schoon

Een goede hygiëne van de penis is erg belangrijk. De penis moet uiteraard goed worden schoongemaakt. Door de voorhuid helemaal naar achteren te trekken en de restjes weg te halen met warm water en milde zeep zal de penis zeker weer lekker schoon worden.

Na het plassen

Schud na het plassen altijd de laatste druppels van de penis af in plaats van de penis nat terug te stoppen. Het zal natuurlijk op die manier niet echt heel erg fris blijven en zal na een paar uurtjes vies gaan ruiken. Dan hebben we het nog niet eens over de smegma wat ook erg onhygiënisch is. Houdt je voorhuid naar achteren bij het plassen en haal de druppels plas met een toilet papiertje weg om deze problemen te voorkomen. Mocht je besneden zijn dan is dat een voordeel wat betreft hygiëne van de penis.

Schaamhaar bijhouden of weghalen?

Het is natuurlijk wel zo netjes om het daar beneden een beetje bij te houden. Heb je veel schaamhaar, knip het dan een beetje bij. Het ziet er netter uit en is voor de vrouw ook veel prettiger. Misschien is het ook een optie om het helemaal weg te scheren. Het is ziet er netjes uit, voelt lekkerder aan en bovendien lijkt de penis dan ook een stuk groter. Reken maar dat de vrouwen van nu het helemaal geweldig vinden!!

Ontsteking van de urinebuis of plasproblemen

Infectie of ontsteking in de urinebuis kan samen gaan met een infectie in de prostaat of een blaasontsteking. Pijnlijk en vaak plassen zijn de eerste kenmerken. Maar ook geslachtsziektes als chlamydia en gonorroe kunnen deze klachten geven. Een infectie in de urinebuis kan er overigens voor zorgen dat er een vernauwing ontstaat waardoor de plasstraal minder sterk wordt en er problemen ontstaan met urineren. Er kan ook een aangeboren afwijking voorkomen, waarbij de plasbuis niet op de top van de eikel, maar daaronder eindigt. Vaak is deze afwijking al na de geboorte te zien en kan het operatief verholpen worden. Meestal hoeft er niets aan te worden gedaan aangezien het geen problemen zal geven op latere leeftijd.