Methoden en oefeningen tegen vroegtijdige zaadlozing

img/vrouw.gif

Er zijn verschillende methoden en oefeningen die gedaan kunnen worden om een vroegtijdige zaadlozing of vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Je kunt de verschillende oefeningen tijdens het masturberen toepassen. Zo kun je zelf het tempo bepalen. Ook kun je ervoor kiezen om oefeningen samen met je partner uit te voeren, dit maakt het een stuk leuker. Door de oefeningen samen met je partner uit te voeren weet je partner ook wanneer een orgasme bij jou begint en hoe dit aanvoelt. Onderstaande oefeningen kunnen hulp bieden bij een vroegtijdige zaadlozing of vroegtijdig klaarkomen. De oefeningen geven geen garantie omdat een orgasme bij iedere man anders verloopt.

De knijptechniek

Deze methode is bedoeld om een opkomend orgasme tijdens het masturberen of vrijen te stoppen. Om een orgasme te kunnen stoppen is het van belang te voelen wanneer er een orgasme gaat komen. Als je dit moment herkent kun je een zaadlozing voorkomen en uitstellen. Het is daarom van belang nog voor de zaadlozing deze methode uit te voeren.

Uitvoering van de oefening: Als je het orgasme voelt opkomen, stop je direct met masturberen of vrijen.Jij of je partner pakt de penis onder de eikel of onderaan met de wijsvinger en de duim vast en knijpt de urinebuis met kracht dicht, zodat het orgasme gevoel wegtrekt. Het is belangrijk om de urinebuis goed dicht te knijpen zodat er geen ejaculatie plaatsvindt. De penis kan daarna wat slapper worden maar als je de knijptechniek goed uitvoert, kun je daarna gewoon verder gaan met de seksuele activiteiten.

Starten-stoppen

Deze oefening is bedoeld om de zaadlozing op tijd te voelen aankomen en om de zaadlozing uit te stellen. Omdat het resultaat van deze oefening pas na een aantal weken merkbaar is, is er veel geduld en oefening vereist. Bij de start-stop oefening is het belangrijk om te weten wanneer er een orgasme komt.

Deze oefening voert u op deze manier uit: Ga tijdens het vrijen/masturberen net zolang door, totdat je het beginnende gevoel van het orgasme voelt opkomen. Daarna stop je totdat dat gevoel is verdwenen. Vervolgens ga je weer verder met vrijen/masturberen totdat er weer bijna een orgasme komt en dan stop je weer. Het wordt aangeraden om deze oefeningen gedurende 10 à 15 minuten uit te voeren voordat je een zaadlozing krijgt. Door expres het gevoel van orgasme op te laten komen en weer te laten zakken kun je proberen om steeds verder te gaan, zodat je weet wanneer het orgasme bereikt is. Het lichaam went zo aan het gevoel van een orgasme waardoor je een betere controle over het gevoel krijgt. Als deze methode niet lukt kun je de knijptechniek gebruiken. Je kunt ook beide oefeningen met elkaar combineren.