Injectie therapie

img/injectie-therapie.jpg

Bij deze behandeling wordt er medicatie met de stoffen Papaverine in combinatie met Fentolamine(androscat) of Prostaglandine (een hormoonachtige substantie) met een injectiespuit in de penis gespoten of in de plasbuis ingebracht. Het medicijn zorgt ervoor dat de bloedvaten in de penis worden verwijdt en de spieren in het zwellichaam verslappen. Hierdoor stroomt er meer bloed in het zwellichamen en ontstaat er een erectie. Dit gebeurt ongeveer binnen 10 minuten na het injecteren en de erectie houdt een half uur tot een uur aan. De dosering van de medicatie bepaalt de kwaliteit van de erectie.

Klaarmaken van de injectiespuit

De behandelend uroloog legt uit hoe u de zelfinjectie moet toepassen en hoe groot de dosis moet zijn. De dosis is afhankelijk van de oorzaak van het erectieprobleem. Ook wordt verdere uitleg gegeven over het gebruiken van de spuit. Het medicijn wordt geleverd in ampullen met de voorgeschreven dosis van het medicijn dat in de injectiespuit opgezogen moet worden.

Toedienen van de injectie

Bij het toedienen van de injectie wordt de penis zo dicht mogelijk bij de buikwand vastgepakt tussen duim en wijsvinger. De naald van de injectiespuit wordt vervolgens door de huid in het zwellichaam geprikt. Daarna wordt in één keer het medicijn volledig ingespoten. Als de injectie geen goed resultaat geeft moet u 24 uur wachten voordat u weer een injectie mag toedienen.

Risico's

Soms kan de erectie door zo'n injectie langer aanhouden dan gewenst is. Als de erectie langer dan 4 uur aanhoudt moet u contact opnemen met de arts, de erectie moet dan tegengegaan worden. Dit kan met behulp van koude kompressen, een injectie van een ander medicijn of door middel van het leegzuigen van een zwellichaam met een spuit. Dit gebeurt om de schade aan het weefsel van zwellichaam te voorkomen.


Risico's van injectie therapie

  • Bij een te grote dosering kan een langdurige pijnlijke erectie ontstaan
  • Plaatselijke roodheid en littekenvorming
  • Bloeduitstorting
  • Als u bij het toedienen van de injectie pijn voelt, moet u stoppen.
  • Injectie toedienen aan de onderkant van de penis of in de zichtbare bloedvaten, kan een bloeding veroorzaken.
  • Bij het injecteren op de verkeerde plaats, is er kans dat er geen erectie ontstaat.
  • Soms kan er duizeligheid ontstaan en het medicijn kan ook een nadelige invloed hebben op de rijvaardigheid.
  • Bij regelmatig gebruik van de injecties kan er een verharding op de penis ontstaan die pijnlijk kan zijn en kan zorgen voor een kromstand van de penis. Om de kans daarop te verkleinen kunt u bij het injecteren afwisselen tussen de linker en de rechter kant van de penis.

Lees alles over penis protheses