De gemiddelde lengte van de penis

img/gemiddelde-lengte-penis.jpg

Al heel lang staat het formaat van de penis als een symbool voor mannelijkheid. Zowel de lengte als de dikte van de penis is bij iedere man anders. Aan de grootte van de penis in slappe toestand kun je niet altijd afzien hoe groot de penis zal zijn in erectie. Bij de een groeit de penis namelijk nog aanzienlijk van slappe toestand naar erectie en bij de ander groeit deze niet meer zo veel. Het kan dus voorkomen dat iemand een kleine penis in slappe toestand heeft maar dat hij in erectie een penis van bovengemiddelde lengte heeft.

De gemiddelde lengte van de penis ligt ongeveer op 14,5 cm in volledige erectie. Toch zijn onderzoeken naar de lengte van de penis altijd discutabel. Mannen die bij een onderzoek hun eigen penis op moeten meten liegen vaak over de lengte. Meestal wordt er een aantal centimeter bij opgeteld. Een lengte tussen de 11 en 21 centimeter wordt als normaal gezien. Niet veel mannen hebben een penis kleiner dan 10 centimeter, dit komt voor bij ongeveer 1 op de 5000 mannen. Een penis groter dan 22 centimeter komt bij slechts 1 op de 10000 mannen voor. Een kleine penis maakt mannen vaak onzeker en geeft een gevoel van schaamte waardoor het seksleven aanzienlijk minder kan worden.

Test het zelf

Door middel van deze test kun je zelf bepalen of je penis klein, gemiddeld of groot is.

Klein: een penis kleiner dan 7 cm (wordt ook wel een micropenis genoemd)

Gemiddeld: een penis in slappe toestand 9,8 cm (gemeten vanaf het schaambeen tot de punt van de eikel, met een spreiding van 6-11 cm) en in stijve toestand 14,8 cm (gemeten vanaf het schaambeen tot de punt van de eikel met een spreiding van 11-21 cm

Groot: een penis in slappe toestand 11,5 cm en in stijve toestand 21 cm

Tegenwoordig bestaan er op de markt verschillende middelen voor natuurlijke penisvergroting zoals crèmes, pillen en penispompen die op natuurlijke wijze de penis kunnen vergroten en ook het zelfvertrouwen en seksuele genot een boost kunnen geven.