Een gebroken penis

Een gebroken penis bestaat echt. Veel mensen denken dat dit onmogelijk is maar het kan echt gebeuren. Ondanks het feit dat er geen bot in de penis is om te breken kan de penis toch breken. Het breken van de penis is duidelijk te horen als een krakend of knappend geluid. Vervolgens neemt de erectie af en ontstaat een zwelling met een blauwe kleur en daarbij bloeduitstortingen. De penis is nu vreemd gebogen in een soort S-vorm.

De oorzaak van een gebroken penis

Een gebroken penis kan veroorzaakt worden door wilde seks waardoor de penis bijvoorbeeld door hard stoten tegen het schaambeen van de vrouw of wanneer de vrouw de wild beweegt wanneer zij bovenop zit. De penis kan breken wanneer deze in erectie is en door middel van een abrupte zijwaartse buiging een 'verkeerde beweging' maakt en de penis breekt.

Hoe breekt een penis?

Als een penis 'breekt' betekent dit als het ware dat het membraan dat de twee zwellichamen met elkaar verbindt breekt, hierbij kunnen ook een of meerdere zwellichamen betrokken zijn. Er kan ook schade aan de plasbuis optreden, dit gebeurt meestal wanneer beide zwellichamen ook betrokken zijn bij de breuk. De zwellichamen en met membraan ertussen, de tunica albuginea, kunnen zich met bloed vullen waardoor een erectie mogelijk is.

Wat te doen bij een gebroken penis?

Wanneer je het idee hebt dat je penis gebroken is is het verstandig direct te stoppen met waar je mee bezig bent. Het is erg belangrijk om langs een arts te gaan om te zien of de penis daadwerkelijk gebroken is, soms is een MRI-scan nodig. Als je niets aan een gebroken penis doet kunnen de problemen alleen maar erger worden. Zo kan de penis krom blijven staan en kunnen erectieproblemen ontstaan zoals impotentie en pijnlijke erecties.

Behandeling van een gebroken penis

Met een chirurgische ingreep kan de penis goed behandeld worden en weer volledig herstellen. Het is echter wel van belang om direct contact op te nemen met een arts wanneer je denkt of weet dat je penis is gebroken, wacht je te lang dan kunnen er wel complicaties optreden of blijvende schade ontstaan.