Chirurgische ingreep

img/chirurgische-ingreep.jpg

De methode om de penis te vergroten door middel van een chirurgische ingreep valt onder het specialisme urologie. De urologie is de wetenschap die mannelijke geslachtsorganen behandeld. Om de penis via een chirurgische ingreep te vergroten zijn twee onafhankelijke behandelingen nodig: een voor de lengte en een om de dikte van de penis te vergroten. Als je besluit om je penis door middel van een chirurgische ingreep te vergroten laat je dan goed informeren omdat de operatie niet ongevaarlijk is en erg duur kan zijn.

Behandelingen

Verlenging van de penis

Bij een vergroting van de penis in de lengte worden de fundiforme band en suspensoire band, die aan de schaambeen verbonden zijn, gescheiden. De suspensoire band komt dan los van de penis te zitten waardoor een vergroting mogelijk wordt. In de schaamstreek wordt een sneetje gemaakt boven de penis. De penis wordt in het lichaam op de plaats gehouden door ophangbanden. Bij de operatie worden de bandjes doorgesneden en op een andere plaats vastgemaakt. De toename van de lengte van de penis zal niet meer dan 2 á 3 cm zijn in slappe toestand en in erectie zie je het bijna niet. De verlenging is ongeveer na 3 maanden te zien omdat het wondvocht dan pas is weggetrokken.

Verdikking van de penis

Bij een vergroting van de penis in de dikte wordt de penis via een buisje met vulling gevuld op de gekozen plekken van de penis. Bij de operaties aan de penis wordt een gehele narcose gebruikt, slechts in enkele gevallen wordt een plaatselijke verdoving gebruikt.

Risico's chirurgisch ingreep

  • De penis kan terugtrekken na de operatie
  • Fouten van de artsen
  • Infectie en pijn
  • Zwelling
  • Littekens
  • Beschadiging bloedvaten

De kosten

Een operatie waarbij de penis vergroot wordt kost tussen de €3.000 en de €10.000. De prijs is afhankelijk van de kliniek waar de operatie uitgevoerd wordt en de chirurg die de ingreep uitvoert maar ook van wat er precies gedaan wordt.

Lees meer over behandelmethoden.