Vreemdgaan gebeurd al jaren en is niet iets nieuws van deze tijd. Toch hoor je tegenwoordig wel steeds vaker iets over vreemdgaan. Vooral door de komst van internet, mobiele telefoons en bijvoorbeeld datingsites wordt het steeds gemakkelijker om vreemd te gaan. Zo wel vrouwen als mannen gaan vreemd, ook al wordt vaak gedacht dat mannen vaker vreemdgaan. Bijna iedereen wordt wel eens geconfronteerd met vreemdgaan of je het nu zelf doet, je partner het doet of het een vriend of vriendin is overkomen, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Meestal wordt vreemdgaan niet goed geaccepteerd.
Wat vreemdgaan nu precies is is voor ieder mens weer anders. Voor de een gaat een zoen al te ver en voor een ander is een zoen nog goed te vergeven maar gaat een vrijpartij echt te ver. Vreemdgaan wil eigenlijk zeggen dat je seksueel geaard contact hebt met iemand anders dan je partner en dit stiekem, zonder weten van je partner doet.
Aan het begin van een relatie spreek je samen af wat de regels zijn en wat je wel en niet accepteert van elkaar. Sommige mensen vinden het namelijk prima als de partner met een ander zoent, ook bestaat er een zogenaamde open relatie waarbij je seks mag hebben met een ander. Ook hierin gelden weer bepaalde regels. Het is erg belangrijk om de regels goed samen vast te stellen en je daaraan ook te houden. Zorg ervoor dat de regels van je relatie goed bij je passen zodat je niet teleurgesteld wordt.
Eerlijkheid duurt het langst zegt men altijd. Toch is dit niet altijd het geval met vreemdgaan. Sommige mensen spreken bijvoorbeeld af een slippertje beter niet te vertellen zodat er ook geen problemen in de relatie ontstaan. Toch spreekt het merendeel van de stellen af altijd eerlijk te zijn, hoeveel pijn dit ook kan doen. Toch is niet altijd iedereen eerlijk over vreemdgaan omdat men zich schuldig voelt en de ander geen pijn wil doen. Cijfers over vreemdgaan zijn daarom ook niet altijd betrouwbaar.
Het vergeven van een slippertje gebeurt regelmatig als twee mensen toch heel veel van elkaar houden en elkaar niet kwijt willen. Ook wanneer mensen bijvoorbeeld kinderen hebben willen ze hun huwelijk of relatie niet zomaar opgeven. De relatie is na een slippertje erg wankel, het vertrouwen is volledig weg. Er moet veel gebeuren om dit weer terug te winnen en er moet veel aandacht aan elkaar besteed worden om de relatie weer sterk te maken. In de praktijk blijkt het erg moeilijk te zijn om de ´oude´ relatie weer terug te krijgen.
Vermoed je dat je partner vreemdgaat? Er zijn een aantal symptomen die erop kunnen duiden dat je partner vreemdgaat. Let er daarom goed op of je een of meerdere van deze symptomen herkent en confronteer je partner er mee:
Dit zijn een aantal symptomen die op vreemdgaan of een affaire kunnen duiden. Er zijn nog veel meer symptomen die erop kunnen duiden. Als je twijfelt confronteer je partner er dan mee, vaak is aan de reactie al duidelijk te zien of ze vreemdgaat of niet.